8 Mart 2014 Cumartesi

Dünya Kadınlar Günü...


Bugün dünya kadınlar günüymüş. Bu günün dünden tek farkı telefonuma gelen bu gün için düzenlenen kampanyaları tanıtan e-mail ve SMSler ile üye olduğum yerlerden gelen tebrikler. Kuaför bile SMS yollamış. 

Sabah izlediğim haberde yine eski erkek arkadaşı tarafından otobüste vurularak öldürülen 21 yaşındaki Özge vardı. Tek suçu şuydu diyebileceğim bir suçu bile yok. Özge'nin öldüğü gün Dünya Kadınlar Günü olsaydı bir şey değişecek miydi?

Facebook'da bir arkadaş çiçekli böcekli ifadelerle tüm kadınların gününü kutlamış. Zamanında eşini ne kadar üzdüğünü yıprattığını bildiğim bir insandır kendisi.

Karısına şiddet uygulayan bir erkek bu gün onun günü diye vaz mı geçecek onu incitmekten? Bu gece geç saatte evine dönen yalnız bir bayanı taciz edenlerin dahası buna hakkı olduğunu düşünenlerin davranışı veya zihniyeti mi değişecek? İkisi de akademisyen olan arkadaşım aynı üniversitede çalışmak istediklerinde kendisinde 'Karına söyle istifa etsin çocuğuna baksın' diyebilme hakkını gören dekanın bakış açısı bu gün farklı mı? 

Ne günü bu gün? Kutlayacak ne var? Kremlerde indirim yaptınız, kadınlara çiçek benzetmesini yakıştırdınız, sosyal medyadan kutlayıp kendinizi çok naif ve düşünceli gösterdiniz... Günü hakkıyla kotardınız tebrikler...