6 Ocak 2010 Çarşamba

MERLİN



Cnbc-e ve e2 de yayınlanan bu dizi izlemeden önce zeyna, yüzüklerin efendisi, harry potter ve çeşitli orta çağ dönemi ve fantastik kurgu hikayelerden hoşlanan ben gibi bir insanı çok heyecanlandırmıştı. İlk iki bölümden sonra nedense beni tatmin edemedi ve izlemeyi bıraktım. Derken bölümler tekrar tekrar verildi ben ileriki bölümlerden birini izledim ve ilginç bi şekilde birden hoşuma gitmeye başladı. Sanırım ilerledikçe konular biraz daha bağlıyor insanı. Arthur krallığı, Merlin ve kayıp kılıç efsanesini bir çoğumuz biliyoruz. Bu konuda farklı farklı çok film çekildi. Fakat bu dizi Arthur henüz kral olmadan önceki zamanı ve Merlin'in Dumbledor'un benzetildigi sakallı sivri şapkalı bir olmadan çok önceki toy hallerini anlatıyor. Dizi güzel ama karakterle ilgili bazı problemlerim var :D

MERLİN:

Ahh rolünde evet biraz aptal yerine konuyor ama daha eli yüzü düzgün birini bulamazlar mıydı acaba. Belki saçlarını biraz uzatsa falan bişeye benzeyebilir. Muhtemelen kafasına tas konularak kesilmiş saç modeli ve kulaklarıyla cidden itici.

ARTHUR PENTRAGON:

Tam bir İngiliz prensi değil mi? ^^ Sarışın ve yakışıklı :) Evet kendisiyle hiçbir problemim yok. Eş seçiminde zevksiz olması dışında tabii.. E ne yapsın efsane böyle yazmış :D Merlin Arthur'un uşağı olarak girdi saraya ama gizli gizli ona yardım ediyor.

UTHER PENTRAGON:

Çok sevdiği karısı kendisine bir çocuk veremeyince uyarılara aldırmadan büyüye başvurup oğlu doğduktan sonra karısını kaybeden kral büyünün kötü birşey olduğu kararına vararak tüm büyücüleri ve cadıları yakarak yok ediyor. Zaten neredeyse her bölüm Uther'den intikam almak için genelde oğlu Arthur'a zarar vermeye çalışanlan düşmanlarla geçiyor. Arthur ise babasının bir çok kararının doğru olmadığını düşünse de karşı gelmiyor.

MORGANA:

Vee işte favori karakterim! Sezonun son bölümlerine doğru gücünün farkına varması belki de benim diziyi izlemeye başlamama vesile oldu :)) Babasına verdiği sözden sonra Uther Morgana'yı vesayeti altına almış. Sarayda burnunun dibinde Uther henüz kendisi bile gücünün farkında olmadan bir cadı barındırıyor. Morgana büyünün iyi amaçlar için de kullanılabildiğini öğrendiği bölümde bir yeniden doğuş yaşadı. Şimdilik sadece rüyalarında geleceği görebiliyor ama ileride ne olacak çok merak ediyorum.

Efsanede Morgana'ya dair bişey bilmiyorum ben. Neler olacağını da dolayısıyla çok merak ediyorum. Ejderha Merlin'e o cadı asla gücüne kavuşmamalı demişti. Acaba kötü bir karaktere mi dönüşecek. Ahh kötüler de bu dizide hep güzel zaten.. :D

GWEN (GUINEVERE):

İşte tam bir hayal kırıklığı!!! Gwen aslında Morgana'nın yardımcısı. Buraya kadar tamam ama ileride Arthur'un sevip evleneceği kadın olması onun biraz daha güzel bir oyuncu tarafından oynanması gerektiği hissine boğuyor beni :( Öte yandan ileride sevilip farklı aşklar yaşayacak birisi. Mesela Lancelot gibi. Şimdi ben bu kadına bakınca pek sevilesi göremiyorum hatta sinir oluyorum. Zorla arayıp buldular herhalde... Neyse ilginç olan neredeyse öpüşmediği kişi kalmayacak yakında :D

Gwen & Merlin. Bana haydaaa dedirten bi sahne işte..Merlin ölümden dönünce güya çok sevindi de kendini tutamadı öptü. Öğğkk... (Her ikisi için de)

Gwen & Arthur. Ok bunu biliyoruz zaten ileride bu yakışıklı olduğu kadar zevksiz Arthur Gwen ile evlenecek, şu an babasından korkuyo :P Arthuru öpecektin Merlini niye öptün...

Gwen & Lancelot. Evet şu an küllenip çok ileride yeniden alevlenecek bir aşk. Bu bölüm çok romantikti ama Gwen'in görüntüsü beni gene moda girmekten uzaklaştırdı. Lancelot senin için binlerce kez ölürüm, benim için yaşa dedi. Etkileyici sözler. Ne var canım bizim dizilerde de varböyle şeyler. Ölüm nedir ki ben senin için yaşamayı göze almışım diye klişe bi laf var mesela. Bilmem kurtlar vadisinden mi deli yürekten mi. :D

GAIUS:

Bu da gelmiş hani bana hani bana öpücük demiş :D Saray hekimi Gaius eski büyücü ama yasaklanınca bırakmış o işleri :D Merlin onun yanında kalıyor.

LANCELOT:

Bilmiyorum Arthurdan daha yakışıklı olmalıydı. Kendisi bi başına bir efsane olduğu için dikkatle bekliyordum. Gene de idare eder.

GÜZEL OLDUKLARI KADAR KÖTÜ KARAKTERLER:

Bu kategoriye sadece 2 kişiyi sokmak istiyorum. Birincisi Nimueh!

Şimdi böyle güzel bir karakter varken ben nasıl gideyim Gwene okey vereyim.

Nimueh çok güçlü bir büyücü. Uther'in oğlundan sakladığı sırdan da haberdar. Nedense hedefi Arthur değil Merlin oldu :)

İkinci güzel bayan Sofia.

Babasıyla aslında çirkin yaratıklar olan Sofia bir prens ruhu vererek ölümsüz olmaya çalıştıkları bir bölümde hazin bir şekilde toz oldular :) Saçındaki süslemeler özellikle hoşuma gitmişti. Sadece 1 bölümde görünmesi yazık oldu :)

Birde Merlin'in sürekli danıştığı türünün son örenği bir ejderha var ama hakkında yazacak pek bireyin yok. Bilge bir ejderha işte. Hiçbirşeyi direk söylemeyip beni sinir etmesi de cabası.

Merlin ve Gwen daha düzgün birileri tarafından oynansa daha keyifle izlerdim. Kaçırdığım bölümleri annem anlatarak tamamlıyor saolsun :D Olmadı buradan her bölümün resimli anlatımına ulaşabiliyorum :)

2 yorum:

  1. Merlin köylü çocuğu olduğu için yeterince sıska bir adam gayet normal ama sevimlibiri. güzel bir gülüşü var ve psişik karakter ona yakışıyor bence

    YanıtlaSil
  2. Merlin daha karizmatik olmalıydı bence. Gerçi zamanla alışıyor insan. Geçen izlediğim bir bölümde saçları dağınıktı. O hali bile daha iyiydi. Bence onu itici kılan saç şekli :)

    YanıtlaSil