7 Kasım 2009 Cumartesi

Rahmi Koç Müzesi - Minyatür Odalar Sergisi

Geçen hafta sonu annemle yeni bir kültür mantarı etkinliği gerçekleştirmek üzere düştük yollara. Yağmur çamur bizi hiç etkilemedi. Ankara kalesi civarında Cengel Han'da Rahmi Koç müzesi var. Oralar zaten çok güzel. Antikacılar, gümüşçüler, takıcılar, ıncıkcılar, cıncıkcılar, boncukcular neler neler... Ama Rahmi Koç müzesi çok zaman alıyor zaten o yüzden pek fazla gezemedik.

İstanbul'daki müzeye de gitmiştim. Buradaki daha küçük ama genede bir çok eski ürün sergileniyor. En çok oyuncaklara bayıldım. Tahta oyuncaklara karşı bir zaafım var zaten. (Kendime not: Bir gün kolleksiyonumun resmini çekip koymalıyım.) Şimdi çektiğim bazı resimleri paylaşalım...

Bayıldığım Tahta Oyuncaklar


Bunlar mutfak elemanları serisi. İnanılmaz sevimliler. Aşçılar, hizmetçiler ve taşıdıkları ekmekler çorbalar vs. Tamamen tahtadan yapılmışlar.


Bu da yaşlıların oturma odası :D Amca elinde gazete ve pipoyla uyuya kalmış :D Teyzem de kahve içiyo ama gözler fal taşı gibi. Tavanda örümcek mi gördü acaba :D Arkada yan gelip yatansa apayrı bir alem.


Bunların tipi diğerlerinden çok farklı. Ama bunlar da tahtadan. Yine bir mutfak elemanları serisi. Öndeki melekler çok tatlı tombik tombikler.


İlk resimde de görünen orjinal tip :) Sanırım tavuk budu pişirmiş :D


Bunlar da yılbaşı serisi. Öncekiler cilalıydı bunlar cilalı değil. Ama boyaları ve renkleri genede çok güzel.


Aynı oyuncaklar farklı açıdan. Şu gözleri kapalı satış yapanlar varya işte en çok onları koleksiyonuma katabilmeyi isterdim. Biraz fakirler galiba :D Çok tatlılar çok orinaller ve çok muntazamlar. Dahası çiftler :D Keşke benim olsalardıı keşkeee....

Ben özellikle bu oyuncakları çektim ama müzede dünya kadar çok şey vardı... İlginizi çekecek hatta sizi çocukluğunuza döndürecek anı dolu bir çok nesne bir arada...Şimdi sergimize gelelim...

Hayallere Sığmayan Minyatür Odalar Sergisi


Hayallere Sığmayan Minyatür Odalar Henry Kupjack tarafından sergileniyor. Gerçekten inanılmazlar. Bu kadar ayrıntı bu kadar küçük ölçeklerle nasıl verilebiliyor insanı şaşırtıyor. Üstelik her malzemesini bire bir kendisi hazırlıyormuş. Camekanın arkasındaki her bir odaya bakıldığında odanın kendisine bakıyormuşsun hissi doğuyor. Mükemmel bir derinlik sağlanmış herbiri için. İnce ayrıntılara o kadar güzel yer verilmişti ki. Mesela bir resim atolyesi vardı darmadağın ve lavabosu kirli :D Bir çok odanın penceresinden görünen manzaralar bile sunulmuştu. Örneğin Newyorktaki bir odadanın camlarından başka bir bina görünüyordu. Bazılarından evin bahçesi görünüyordu.

Sergi ortamı karanlık olduğu için benim çetiğim resimler pek güzel çıkmadı. Ama internette birçok güzel resim bulabilirsiniz. Tavsiyem gitmeyi düşünüyorsanız resimlere bakmayın. Gidip orada kendi gözlerinizle görün.

Sergi Çengelhan Rahmi Koç Müzesinde Şubata kadar devam edecek. Müzeye giriş ücretli.

Bilet fiyatları ise şöyleki:
Öğrenci : 3TL
Tam: 6TL

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder