26 Temmuz 2009 Pazar

Tarkan'ın Süper Mario Bross la ne alakası var ki?


Acayip şeyler bana acayip şeyleri çağrıştırabiliyor bazen ben bile gülüyorum halime =) Küçükken deli gibi Mario oynardık Nintendoda, abim ben ve 2 kuzenim. Bölümlerden birinin sonunda sen koşup bayrağa atlamadan havadan bir eleman gelirdi güneşimsi bişey. Minik minik kendisinin aynısı ama daha küçüğü yavrularını atardı aşağıya değersen ölürdün falan. Kuzen ona "Çocuk bırakan" derdi =D Şimdi gelelim Tarkan ile alakasına...

Murat Boz ilk çıktığında arabada gidiyoz dinledik şarkıyı anaa dedik sesi neçok benziyo Tarkan a beaa.. Hiç de sevmedim ne klibini ne şarkısını. Hep zorlama geldi bana. Ben bu adamı Kasaba klibinde görünce sevdim yaw. Çünkü o şarkıyı beğenmiştim hala da dinlerim. Sonradan duyduk ki vokaliymiş Tarkan'ın. Haa dedik zaten dansı mansı da benziyodu ondanmış demek.

Geçen gene gidiyoruz arabada radyoda bi şarkı çıktı -ben sen olamam olursam eğeeerr...- aaa Tarkan yeni kaset çıkartmış dedik nası duymadık die ayıplıyoruz kendimizi. Ama nasıl eminiz o olduğundan çünkü ses aynı! Derken klibini izledik ki başka biri ama Tarkan gibi. Miyop olsak o sanacaz yani o derece. Tarkan'ın başka bir vokali Emir!!! İşte o an kurdum Tarkan'la çocuk bırakanın bağlanısını.. Bilmem siz kurabildiniz mi? =P


Al işte resme baksana bunun dudakları hep böyle mi duruyor gözleri hep böyle mi bakıyor yani. Kirli sakalı neden var? Bizim yedek Tarkan a mı ihtiyacımız vardı da bu boşluğu dolduruyorlar. Şarkısı güzel ama. Tarkanındır kesin. :P

Not: Bendeniz' e inanamıyorum yaa nası verdin o kiloları. Kadın gençleşmiş benim çocukluğumdak zamanına dönmüş yaw.. Liva'yla 2 kilo verecez diye neler kasıyoruz biz ama yaa...

Sinemaya gittik..


Ice age'in son filmini 3 boyutlu izledik. Eleştrilere bakıyorum kimse beğenmemiş komik değildi falan diyorlar. Bence çok eğlenceliydi. Hiç birşeyin ilki kadar güzel olmayacağını düşünüyorum zaten o yüzden çok beklentim yoktu. Ama bence 2. de 3. de güzeldi. İzlerken güldüm mü eğlendim mi o zaman tamam.

Başlarken çok heyecanlandım 3 boyutlu diye. Gözlükleri taktık her espriye de bağıra bağıra güldük :D Ne ilk yarıyı yan hizamda oturan çocuğun hatır hatır mısır yiyişini mümkün olduğu kadar az duymaya çalışarak geçirmek ne de 3D gözlüğün kulaklarımın üstünü sıkarak canımı acıtması keyfimi kaçıramadı. Çok eğlendim gene olsa gene giderim beğenmeyene de sinir olurum :P

Her zaman zavallı ve talihsiz olan Scrattın sonunda kendine eş bulması çok iyiydi :D Gene de şansı yaver gitmedi zavallının. Bide Sid'in anne dinazora 'Hanım hanııım' die kafa utması koparttı beni =D Animasyonda kesinlikle Türkçe dublaj tercihimdir, ek espriler katılıyor çünkü :)

Yalnız ufak tefek ayıp espriler vardı söyliim :) Çok hafifler ama genede öyle işte. Mesela T-rex'in T-rexiye haline gelmesi esprisi, yada yeni doğan yavruyu Sidin erkek zannetmesi ve Diego'nun onun bir kuyruk olduğunu söylemesi vs.. Çocukların anlayacağını pek sanmıyorum bu hızlı geçen esprileri. Büyükleri de çekmek ve güldürebilmek için yapmışlar sanırım ^^

Sırada Harry Potter var. Tatile gitmeden gitmek istiyorum filme. Çok merak ediyorum, ilk 13 dakikası da 3 boyutluymuş çok keyifli olacak çoookkk =D Filmden sonra da tatilde 7. kitabı okuyacağım çok merak ediyorum :)

18 Temmuz 2009 Cumartesi

Bilim ve Teknik & Bilim Çocuk






Tübitak şahane birşey yapıyor bu ay kaçırmayın!!!
Bilim ve Teknik 42 yıllık arşivini, Bilim çocuk ise 11 yıllık arşivini Temmuz sayılarıyla birlikte verdikleri DVDler ile okuyucularına sunuyor. Sadece 6,5 TL ile koca bir arşive sahip olabilirsiniz :)

Tükenmeden alın =D

12 Temmuz 2009 Pazar

Ahh Japonya!!



Ahh Japonya! O kadar gelmek istiyorum ki sana. Hep bir mistik, masalsı havan var bende. Sanki gelsem orada o kadar mutlu olacağım ki. Sana gelmek 1 ay gezmek yetmez bana. Bir evim olsun orada, bağlantım olsun, sık sık gelip gideyim istiyorum. Post-doc hayallerim var seninle. 4 mevsimini yaşamak istiyorum, her halini bileyim istiyorum. Anime-manga çizmeyi yerinde öğreneyim istiyorum :) Sakura festivaline, çay seremonilerine, tapınak gezilerine katılmak istiyorum.

Bu sanatçının fotoğrafları ise beni benden aldı. Sana olan merakımı daha da depreştirdi. Şimdi Japonca öğreniyoruz. Çok güzel burslar var. Umutluyuz kocamla geleceğiz oraya :) Bekle bizi tüm güzelliklerinle :)

6 Temmuz 2009 Pazartesi

Benim Laptopuum =D

Benim bundan var artık :) Süper düpper XD

Ama vista yüklü, tabletim biraz problem çıkarttı rahat çizim yapamıyorum :(




3 Temmuz 2009 Cuma

Ordan Burdan Şurdan volume-1


Off çok aradım güzel bi şablon bulamadım. Sıkıldım da biraz buranın pembişliğinden. Ama yılmadım aramaya devam edeceğim. Kimisini yükleyemedim hata verdi.


Saçımı kestirdim. Çok tarz oldu çok hoşuma gitti gerçektendee. Yan perçemim var artıkıın =)


10 günlük izne gittim geldim eşimin memleketine, şimdi de Liva 15 günlük gitti. O yokken burda naapcam bilmiyorum çok sıkılacağım doğrusu =( Çabuk dön Liva benim sana Kuşadasından daha çok ihtiyacım olacak :) Kapkara ol dön hemececik!!!


Alışveriş merkezlerini özledim. Cepa-Forum-Antares-Ankamall hepsini gezesim var...


Artık hava çok sıcak ofiste terliyorum . Klima bağışlasa birileri.


Bu gün beleş Serdar Ortaç konseri var ama gidemices sanırım :( Çok seviyorum kendisini çünkü gerçekten becerikli bi sanatçı. Beğendiğim her şarkıda bakıyorum onun imzası var.

Şimdilik öle işte. Hadde bys...

2 Temmuz 2009 Perşembe

Dr. Oetker Benim İçin Yapmış Sanki




Bayılıyorum Dr. Oetker'in un karışımlarına. Hepsi benlik. Köstebek pastanın bağımlısıyım. Hindistan cevizli çikolatalı turta şahane. Şoko kek şoko gibi =) Cheese kek varya bi hafif bi hafif başka yerde bulamazsınız. Şimdi öyle bir şey çıkartmışlar ki görür görmez rafa yapıştım. Tam benlik tam benlik. Hemen yapmak istiyorum. Muffin, pembe, kolay ve kalpçikleri var. Bir başka versiyonuyla ise kelebek şeklinde pasta yapılabiliyor.

Yerim ben onlarıııı....