15 Nisan 2010 Perşembe

Eyyvah Eyvah


İtiraf ediyorum bedava olduğu için izledim. Para verip gitmezdim. Ata Demirel'e karşı bir soğukluğum var zaten. Bana hiçbir zaman komik gelmemiştir. Bir çoğumuzda var olan "Kilolu insanların kendisiyle barışık olduğunu kanıtlamak için neşe dolu ve komik görüneceği" gibi genellemelerimizden faydalandığını düşünürüm hep. Orda burda çıktığı programlarda bi ton espri yapar taklit yapar güya yıkar döker ortalığı ama bende bir tebessüm bile oluşmaz. Nitekim bu filmde de pek gülmedim. Ama para verip gidilse de kendinizi biraz gevşek bırakıp gülmeye odaklanırsanız siz gülebilirsiniz.

Film annenannesi ve dedisi ile yaşayan, klarnet çalarak para kazanan saf bir Egeli delikanlılın başından geçenleri konu alıyor. Bu eleman köyünde çalışan hemşire kıza aşık. Kızı izlemediğim halde reklamlarından bile rahatsız olduğum Ihlamurlar Altında dizisiyle kariyerine başlayan yaşı ilerlediği için bence artık olgun rollere geçmesi gerekirken Küçük Kadınlar dizisinde tazecik bir üniversite öğrencisini canlandırması uygun görülen güzel olmadığı kadar şirin de olmayan ve tarafımdan hazzedilmeyen Özge Borak canlandırıyor. Normalde anlaşılacağı üzere sevmem ama bu filmde sanırım rolüne uymuştu ki gözüme çok batmadı. Ata'nın canlandırdığı esas delikanlı bir gün aslında bir babasının olduğunu öğreniyor ve elinde eski bir adres ve fotoğraf ile İstanbul'a onu bulmaya gidiyor. Bu arama macerasında Demet Akbağ'ın oynadığı Seda Sayan taklidi Firuzan adlı bayanla tanışıyor ve film böyle şekilleniyor. Pek de orjinal bir senaryo değil yani.

Zihnimde güldüğüme dair hatırladığım tek sahne bir emlakçıda şahit oldukları olaydan yırtmak için yaptıkları kör taklidiydi. Şiveler ve klarnetle çalınan "Asker Ettiler Beni (uçun kuşlar uçun İzmir'e doğru)" türküsü filmde hoşuma giden şeylerdi. Öte yandan kendileri bu filmi çekerken çok eğlenmiş olacaklar ki devam filmini de çekmeye karar vermişler. Zira film dönüş yolunda zırt diye bitiveriyor. Nooldu ya bu yazılar da nereden çıktı dedirtiyor ama sonrasında off neyse ne olacaksa olsun bana de diye de kendisinden vazgeçirtiyor. Dolayısı ile:

Neko'ya Kalanlar:
-Ata Demirel hakkında değişmeyen fikirler
-Demet Akbağ bu yaştayken nasıl bu fizikte gibi çelişkiler
-Görmenem gereken birşey gördüğümde yapmam gereken kör taklidi
-Birini suçlamak isterken kullanacağım -Siienden Ötürüüüg- repliği

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder