23 Ekim 2009 Cuma

Film: Moğol Pinponu


Kanal 24'ün tematik filmler kuşağı var. Her hafta birbirinden güzel filmler yayınlıyorlar. Annemle takip ediyoruz genelde :) Moğol Pinponu da onlardan biriydi.

Vurdulu kırdılı hareketli Hollywood filmlerine alışkın olan birçok insan için oldukça durağan sayılabilecek bir film aslında. Ama ben ve annem için inanılmaz keyifli. Çinin uçsuz bucaksız bozkurlarında Moğol çadırlarında aileleriyle yaşayan 3 küçük çocuğun saflıklarını son haddesine kadar sergileyen bir filmdi. Senaryo nehirden akarak gelen bir pinpon topunun önce ne olduğunu anlamaya çalışıp sonra bunun önemli birşey olduğuna kanaat getirip Pekin'e götürmeye çalışmalarını konu alıyor.

Elektrik ve teknolojiden uzak yaşadıkları için topun ne olduğuna karar vermeleri çok zor oldu :D Sonra zar zor çeken bir tvde görüntü yokken pinponun milli bir spor olduğunu pinpon topunun da milli top olduğunu öğrendiler. Pinpon oynarken çıkan seslerin ne olduğunu nasıl oynandığını kestiremediler =D Her biri kendi aklınca yorumlar yaptı. Sonra da ulusun! topundan ayrı kaldığı için üzüleceğine ve onu götürmeleri gerektiğine kanaat getirip Gobi çölünü geçerek Pekin'e gitmeye çalıştılar.

Bu 3 çocuğun dünyaları o kadar saf ve temizdi ki. Bilmedikleri şeyleri anlamlandırmaya çalışmaları çok komikti. Çok güldük çok eğlendik film boyunca. Yer yer korktuk başlarına birşey gelecek diye. :)

Filmin çekildiği mekanlar ise şahane! O bozkırlar dağlar manzaralar mükemmeldi. Sırf bunun için bile izlenilesi bir filmdi. Çocukların şirinliği ve komikleri için 2 kat, saflıkları için 3 kat izlenilesi bir filmdi!

Filmin özeti ve detaylı bilgi burada: http://www.yirmidort.tv/tematikfilm/mogol-pinponu-p119.htm

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder