10 Şubat 2010 Çarşamba

Oynamak İstiyorum Sayın Seyirciler

Vay be ben de alır oynar satar oldum. Eskiden beri severim zaten bilgisayar oyunlarını. 2 tane abim vardı ve küçükken bizim nesilden bir çokları gibi bilgisayarımız yoktu :(( (Emrah bakışları..) Annemin bi arkadaşının eşinin vardı bazı akşamlar yemeğe yada çaya giderdik oraya. O iki abi beni öne sürer en şirin halimle bilgisayar oynamaları için izin istememi sağlar sonrada tüm akşam boyunca 1 kere bile bana oynatmazlardı :( Bi kere bana bırakacak olsalar acemilikten bişey beceremez o ana kadar zaten 10 kere oynayıp uzmanlaşmış kendileri vicdansızca sen nası olsa oynayamıyorsun diyerek alırlardı elimden. Umursamazdım o zaman küsmezdim de... Şimdi olsa hakkımı yedirir miim be. Beni bu hale onlar getirdi demek :P

Kendi bilgisayarım üniversitedeyken oldu. Olur olmaz da oyunlara başladım Level dergisi alır oldum. Demosunu beğendiğim oyunları gidip Karanfilden alır oynar oldum. Hatta oyun bitirir oldum. Frp oyunların bana göre olduğunu anlayıp bi karakteri arkasından yönetmenin keyfini tattım :D O günlerimden vaz geçilmez oyunum American McGees Alice beni benden almıştı. Müzikleri aarı bir alem konusu ve ambiyansı bambaşka bi alemdi. Alice harikalar diyarında gibi bir masalı ailesi yangında ölünce kafayı yiyen Alice ile kabusa çevirmişlerdi. Severek oynamış ve bitirmiştim. Level dergisi tam çözümünü vermişti ama ben bakmamıştım ona hiç :D

Şimdi o dönemler geçti PS3 devrimiz başladı. Alır almaz kendime göre oyunlar araştırdım internette. Frp olmalı fantastik olmalı Japon havası olabilir, dövüş olsun ama askeri olmasın vs... Hiç tereddütsüz aldığım oyun Ninja Gaiden Sigma 2 oldu.

Gerçekten mükemmeldi. Grafikler karakterler silahlar hareketler vs. Şahaneydi. Bi arkadaşım oyunun en şiddetli oyunlar listesinde ilk 10 da olduğunu söylemesi bile beni etkilemedi. Ben Hayabusa ninjaları yada yaratıkları öldürdükten sonra silahını yerine yerleştirmeden önce üzerinde kanı silkeleyişini sevdim. Ben her bölümde bir bossla savaşıp yeni bölüm heyecanını tatmayı sevdim. Ayanenin mor saçlarını uzaktan atıp patlattığı çiçekli bombalarını, Japon temalı mekanlarını, Momijinin çift sıçrama hareketini uzun silahını sevdim. ehem ehem..Neyse... Öte yandan bayan karakterlerin vücut hatlarından ve bu hatların en ufak harakette hoplayıp zıplamasından oyunun erkek zevkinegöre yapılması beni tiksindirdi! Her oyunda yaşamak zorunda olunan birşeymiş gibi mutasyona farklı noktalarından uğramış bayan karakterleri kontrol etmek erkekleri neden cezbeder ve oyun firmaları bu konuda neden ısrar eder anlamam!!! Bunun için de oyunlar var gidip onları oynasınlar...

Hiç bitmez sandım ama bitti. Öyle bölümler sonlara doğru öyle bosslar vardı ki hiç geçemeyeceğim sandım. Elimde ne büyü ne iyileştirici kalmış bitek silahlarım. Ama bitti işte. Sonra girdim sattım gittigidiyorda. İşin eğlenceli tarafı alan kişi de bir bayandı :))

Oyundan keyif aldım şimdi onun kadar sevebileceğim bir oyun bulabilir miyim bilmiyorum. Demolar indirip oynayıp öyle alacağım. İlk göz ağrım Alice'in PS3 oyunu çıkacak seneye. Heyecanla onu bekliyorum. İşte onu alırsam satmam.
Lütfen tadından yenmez bişey olsun beni eskiye döndürsün...

Bi de ikinci bir kol alırsak Tekken alıp önüme gelenin ağzını burnunu kırmak istiyorum. Geçen Assasin serisiniönerdiler incelemedeyim... Alice çıkana kadar oyalayıcım olabilir... :)

2 yorum:

  1. :) psp ısmarladım ABD'deki bi' arkadaşa getirdi ve ben kardeşime kaptırdım, bi' tane daha ısmarladım kendim için, ahahah millet çeyiz alır ben oyun:)
    Bende Commodore 64 vardı ve bir sürü oyun kasedi, tabii çarpanlara ayırma kasedi de mevcuttu. Annem oyun kasedini çıkarır, çarpanlara ayırma kasedi takardı ama bendeniz hemen etiketlerini değiştirmiştim yani annem elleriyle bana oyun oynatır olmuştu. Strateji oyunlarını seviyorum ben: stronghold, ace of empires, ace of Mythology bunlar bitirdiğim oyunlar. Bir de Sims ve Sims2 oynamışlığım mevcuttur.Araba yarışlarında komik ama beni araba tutuyor çünkü oyun oynarken kendimi sağa sola atıyorum pek bi' fena, ha bu arada lisede atari, sega kasetleri de hep değişirdik:)
    xbox360 videosu izledim, oneeee! almak lazım:) neyse Nekom, görüşmek üzereee...

    YanıtlaSil
  2. Çeyizinde bunlar olursa daha kolay evlenir insan :D PSP bende istiyoruuummm :(

    Ne uyanıkmışsın haa insan kandırır mı annesini :))) Anne olacam ya korkuyorum böyle şeylerden.

    Bizim de bi tv atarisi vardı abim çeşitli katakullilerle sokmuştu eve. Deli gibi onu oynardık sonra kuzen nintendo getirdi 2 sene ona kaptırdık kendimizi. Ders mers çalışmaz olunca ebeveynlerden ültümatom geldi.

    Age of Empires oynardım ama stateji oyun zevkim orada kaldı.Ben aksiyon oyunları için doğmuşum :D O bulantı olayını aksiyon oynarken yaşayanları da duydum. Karakter sağa sola döndükçe başları dönüyormuş. İlginç :D

    YanıtlaSil