25 Şubat 2010 Perşembe

Tutulma (alacakaranlık3)


Geç de olsa saplandığım saplantının üçüncü sapı olan bu kitapda bitti :) Erkeklerin nedense pöh diyerek beğenmediklerini ifade ettiği (bence Edwardı yada Jacob'ı kıskanıyorlar çünkü asla öyle mükemmel olamayacaklar) bayanların ise severek okuduğu (daha önce dediğim gibi yazık ki yok öle mükemmel erkek) serinin bu kitabı "Tutulma" ilk üç kitabın bence en iyisi. Pembe diziye dönen aşk hikayesi dışında içerdiği aksiyon bölümleri ve ilk bölümlerden başlayan değişken olayları yüzünden bana öyle gelmiş olmalı.

Aşk üçgenlerinden nefret etsem de Jacob'ın azmi beni bazen siniretse de çok etkiledi. Millet bi taneyi bulamazken bu kızın iki mükemmel erkek arasında kalması ne menem bi şanstır anlamadım. Neyse Meyer ablam yazmış bize okumak düşer :)

Şimdi bi kaç nokta var ki resmen komediydi. İlk olarak Bella'nın odasına girenin, cinayetleri işleyenin, Forks'a gelmeye çalışanın vs. birbiriyle ilişkili olduğunu enbaştan biz okur okumaz anlarken onlar nasıl anlamıyorlar, ve o kadar zeki vampirler arasından Bella'nın çıkıp olayı anlaması nasıl bir mantıktır. Öte yandan sonunda kendini yaralamasının bir işe yaramış olmasını isterdim, 3. eşle ilgili o kadar efsane dinledikten sonra kendisinin de bişeyler yapabileceğini göstermek istedi zavallı ama kendini daha da aptal yerine koydu. Bence filmde bu sahne işe yarar hale getirilecek çünkü kitapta hayal kırıklığıydı.

Garip bi şekilde kitap mutlu bir sonla biter gibi görünse de (düğün hazırlıkları ve davetiye) hüzünlü bir halde bırakıyor insanı. Ve sonunda Rosalie ve Jasper'ın da geçmişlerini öğrendik. Rosalie'nin neden Bellanın vampir olmasını istemediğini de. Acı bir son olmuş onun için. Bir çoğunun geçmişini göz ardı eden film endüstrisi umarım bunları değerlendir çünkü ben Rosalie'yi gelinlik içinde intikam alırken görmek istiyorum!!! O kadar çok istiyorum ki kimse göstermezse ben kendim bunun resmini çizeceğim! =D

Gelsin sıradaki..."Şafak Vakti"

2 yorum:

  1. Okumuyorum bunu beybi, sinemada izlicem:) kötü biliyorum ama 1 ve 2 'yi de sinemada izledim ben:)mucx

    YanıtlaSil
  2. Ben hem okuyorum hem izliyorum :) Ama kitaplardan filmlerden çok çok daha iyi gerçekten...

    YanıtlaSil