13 Nisan 2010 Salı

Bedava Verseler Giderim!!!


Bedava verseler almam derler ya, ben alırım :)) Neden almayayım. Nitekim Ankara forum salı günleri sinemasını üniversite öğrencileri ve kamu personeline bedavadan açmış durumda. Sinema hakkında nette yazılanları bir okusanız hayatta gitmezsiniz. Soğukmuş, koltukları rahatsızmış, kirliymiş, yan salondaki filmin sesini de dinliyormuşsun, çalışanlar kabaymış, doğru dürüst eleman yokmuş, biletteki yer aldığın koltuk çıkmıyormuş, it kopuk doluymuş vs. vs..

Ben zaten heyecanla beklediğim, keyifle izlemek istediğim filmler için sinemaya giden bir insanım. Bu filmler de zaten tek tük denk gelir ve gittim mi de iyi bir yerde sorunsuzca izlemek isterim. Öte yandan bedava bilete neden hayır diyeyim :)))

2 haftadır gidiyoruz koca ile. Çok da menunuz. Biletler bedava olunca olumsuz hiçbirşeyi görmeyiveriyor insan. Şimdi önceden saydığım olumsuzluklara dönersek:

Soğukmuş: Bilmemki havalar mı ısındı ben mi kalın giydim hiiç öyle değildi...

Koltukları rahatsızmış: Koltukların en kenardakiler hariç hepsinin çift koltuk olması yayıldıkça yayılma imkanı veriyor. Rahatsız gelmedi bilakis Kocaya yaslandım da izledim..

Kirliymiş: Eh canım kullanılan her salon kirli olur, buranın salonları da öyle çok kirli değildi. Ama tuvaleti gerçekten korkunçtu!!! Bunu hiçbir bedava yok edemez!!! Ki aslında bu da wc kullanma kapasitesi olmayan bağda bahçede doğaya salmaya alışmış insanlarımızdan kaynaklanıyor bence. Tuvalet kağıdını çöp yerine yere atan, çıkarken sifon çekmeyi beceremeyen insanlardan...

Yan salondaki filmin sesini de dinliyormuşsun:
Sadece o filmin sesi yüksek iken sizin izlediğiniz filmin sesinin alçaldığı anlarda :) Odaklarınısan onu bile farketmiyorsun yani.. =P

Çalışanlar kabaymış: Görüdğüm kadarıyla hiç ters birşey olmadı. Tamam kibarlıktan kırılmıyorlar ama asla saygısızlık da etmiyorlar.

Doğru dürüst eleman yokmuş: Vardı vardı. Ama biraz savsak çalışıyorlardı. :)

Biletteki yer aldığın koltuk çıkmıyormuş: Biz böyle birşey yaşamadık ama yaşasan da olsun sen de bulduğun yere oturursun :)

İt kopuk doluymuş: Özellikle bedava diye böyle olabileceğini savunan insanlara sesleniyorum!! Kimlikleri o kadar ince ince inceliyorlar ki her elini kolunu sallayan giremez! Öğrenci kimliğimi bandrol süresi geçmiş diye kabul etmediler, kamu kimliğini kullandım. Gelen insanlar zaten ya ailesini getirmiş kamu görevlileri yada üniversite öğrencisi. Normal bir salondan ne farkı olabilir ki.

Biletlerin bedava oluşu bana ayrı bir optimizm kazandırmış olabilir. Öte yandan ücretli alınacak olursa da 6tl'ye hemde gençtürkcell indiriminin de geçerli olabilidiği bir yere ancak bu kadarı diyorum. Ücretli gidecek olsam gitmeyeceğim filmleri izleme şansı buluyorum fena mı...

2 yorum:

  1. Ankara'da olsam kocişinle gitmediğin zamanlar birlikte giderdik... Tamam hijyen ve ortam önemli de algıda seçicilk olayı, filme odaklanmak lazım :)

    YanıtlaSil
  2. İyi olurdu =) Koca da biraz nefes alırdı :D Wcye de sinemaya gitmeden önce gidiveririz canım. Avmninkiler gayet hijyenik :)))

    YanıtlaSil