5 Ekim 2009 Pazartesi

Sis (The Fog)

Nooolur korku filmi izleyim diye ısrarlarıma dayanamayan kocam ve abimle buna karar verip koyduk DVDye. (Yanımda 2 erkek olunca korkmuyorum :P) Smallvill dizisinin Clark'ı bir akradaşı ile balıkçılık yaparken çapaları denizin dibindeki bişeyleri harekete geçiriyor ve içinden dökülen eskiden birilerine ait olan özel eşyalar yaşadıkları adanın kıyısına vurmaya başlıyor. Zamanla onları kullananların ruhları da gelip katletmeye başlıyor herkesi. Adadakilerde zamanında kendilerini kurtardıklarını düşünen 4 kişinin heykelini dikmişler açılış yapacaklar. Birde esas oğlanımızın kız arkadşı var Losttaki Shenon. Zaten o kızda baştan beri bişeyler var böyle rüyalar görüyo sesler duyuyo, adaya dönen eşyalara dokununca değişik hissediyo vs.

Efektler fena değildi ama film genelde korkutmadı bizi. Bir kaç sahne iyiydi ama. Sisler arasından görünen gemi ve gemide gölgeler halinde görünen insanlar mesela. Bide aslında intikam almak için dönüyor olmaları, heykeli dikilen 4 insanın torunlarını aramaları hala ellerinde antlaşmanın kağıdı taşımaları iyiydi gerçekten. Fakat bizim Shennon onlarla ne alaka, nasıl o hale gelmiş, nasıl eski haline dönmüş onu çıkaramadık, çok havada kaldı. Ben önce onun büyükannesi de o gemideymiş ve ölmemiş adada yaşamış bu da torunu sandım yok değil. Hadi reankarnasyona inanıyormuş gibi görünelim öyle de değil. bu haldeydi o hale dönüverdi birden. Saçmaydı yani :)

Neko'ya kalanlar:

- Herzaman sözünü tut, antlaşmaları bozma
- Sen bişey yaparsan, cezasını sen çekmesen de torunun çeker. (sustainable development :))
- Öyle sis gelirse buzdolabına gir. Birisi öyle kurtuldu çünkü :D

2 yorum:

  1. Nekocum arkadaşım, izledim sennin yazından esinlenip filmi netten online olarak neyse...
    Sonunu getirmedim. Shennon yine stupid idi. O evlada içim yandı, annesi dj radyo programcısı olan. Yazık, tek başına yavrucak... Adam gözünü açtı ya buzdolabında o azıcık korkunçtu. Ben size "uninvited" ı önerim. Kesinlikle izlemelisin. Kurgusu şahane!Bir de "The Boy in the Striped Pyjamas" kaçırılmaz. Ben zaman bulamıyordum sinemaya gitmek için, internetten izliyorum. Hatta bu bahsettiklerim de var. Usulsüz biraz ama umrumda bile değil. Bana en uygunu bu! :) Bi' de Shennon suya düştü ya "ah" dedim vakitsiz gidiyor. Sonrasında yanlışlıkla pencereyi kapattım. Çok da birşey kaybetmediğimi düşünüyorum. İyi geceler:)

    YanıtlaSil
  2. Bu yorumun gözümden kaçıvermiş. Yeni buldum :) Hımm not alayım ben de izleyeyim o filmleri.. Adlarını duydum ama izlemedim.
    Ben de indirip izliyorum bazen. İtiraflar.com :P Çocuk pek yalnızdı gerçekten ama kurtulmuştu yanlış hatırlamıyorsam :)

    YanıtlaSil